As fi vrut sa dau pentru carnet

Am mai spus aici pe blog ca nu sunt pasionat deloc de masini si chiar nu ma pricep ca multi dintre colegii mei sa discut despre ele. Astfel cand am facut 18 ani nu am dat pentru carnet precum au facut multi altii deoarece – pe langa faptul ca nu am avut bani, cu toate ca poate as fi avut cum sa fac rost – nu mi-am prea dorit asta.

Vara aceasta nu prea mi-as dori sa stau cu mainile in san, in sensul ca as dori sa gasesc ceva de lucru deoarece voi face 19 ani si legislativ vorbind pot sa lucrez cu acte in regula. De asemenea vara – din cate stiu eu – sunt multe posturi disponibile pentru o perioada mai scurta, de o luna doua.

Adevarul e ca mi-ar prinde bine un job pe vacanta deoarece doar asa as putea sa pun niste bani la pusculita pentru facultate deoarece voi avea nevoie, mai ales daca nu intru la buget – ceea ce sper sa nu se intample. De asemenea va trebui sa prind un loc la camin – ceea ce tine iar de medie – iar daca nu sa inchiriez o garsoniera, ceea ce ar fi foarte tare insa putin probabil deoarece e scump.

Revenind insa la carnetul de sofer.  Nu ma pricep la masini si recunosc asta insa daca as avea nevoie stiu sigur ca as invata deoarece sunt o persoana care prinde repede. De asemenea nu zic ca nu mi-ar placea ca pe viitor sa detin o masina deoarece aceasta este esentiala pentru un om caruia ii place sa calatoreasca, asa cum sunt eu.

La sala stiu sigur ca m-as descurca deoarece dupa cum ziceam si mai sus invat foarte repede iar la oras, atata timp cat faci un numar de ore cu un instructor, putin probabil sa pici – cel putin aceasta este parerea mea.

Singura mea problema ar fi legata de partea tehnica – daca pot sa-i zic asa. Nu ma pricep deloc la mecanica si atunci cand ar trebui sa schimb niste piese auto sau sa le repar, sunt sigur ca as avea ceva batai de cap. Si totusi un sofer care se respecta – din nou, e doar parerea mea – ar trebui sa stie numaidecat ca atunci cand are probleme sa le poata rezolva singur si sa nu apeleze mereu la un service auto deoarece asa ar fi nevoit sa plateasca o suma destul de mare de bani, anual, numai pe langa reparatii si daca stam sa ne gandim ca benzina e tot mai scumpa, tare ma tem ca masina ar aduce doar paguba.

Asadar, cat de curand cel mai probabil voi da pentru carnetul de sofer deoarece cred ca voi avea mare nevoie de el vara aceasta.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *