Amintiri din copilarie

Am avut o copilarie atat de frumoasa si atat de diferita de cea a copiilor din ziua de azi. Copilaria mea a fost fara tehnologie insa a fost superba si am stiut sa ma bucur fara sa ma joc Counter Strike in retea cu prietenii deoarece eu jucam Pac pac in natura ascunzandu-ma in santuri, copaci si alti boscheti care imi aparea la indemana.

De asemenea nu am avut o copilarie cu de toate ba chiar au fost destule lipsuri, lipsuri care poate m-au facut sa ma bucur mai mult de viata. Nu ma uitam la televizor decat seara cand era vreun film de pe la Bollywood sau cu Jackie Chan si la desene de la ora 13.30 pana la 14.00. Si parca imi amintesc acum invatatoarea care spunea ca dupa ce mergem acasa mancam, ne uitam la desene, lasam parintii sa se uite la stirile de la 14.00 iar apoi sa facem temele.

In copilaria mea rareori ma bucuram de o inghetata si mai putin de o ciocolata. Dulciurile erau mofturi greu de indeplinit datorita situatiei de atunci. Nu o duceam prea bine cu banii pentru ca asa e la tara. De asemenea uneori imi era pofta si de paine cumparata cu toate ca turtele facute de mama erau mult mai bune si mai sanatoase.

Mi-e dor insa de verile in care alergam pe drumuri descult prin praful de cateva degete dar si plin noroiul pe care ploaia il crea si tin minte ca nu era balta in care sa nu sar si sa ma stropesc din cap pana in picioare, saraca mama care trebuia sa sepele la mana toate hainele pe care le murdaream zilnic. De asemenea atunci cand aveam cizme copii le consideram papuci de lux mai ales cand le indoiam putin partea de sus iar acestia aratau ca niste pantofi.

Imi amintesc si de faptul ca ai mei niciodata nu imi lau cramponi – un fel de ghete de fotbal numai ca erau de cauciuc – pentru ca nu ii considerau necesari. Eram destul de suparat din acest motiv deoarece toti prietenii mei aveau iar eu imi doream sa pot avea si eu ca ei insa chiar nu erau necesari se pare. Totusi nu am fost niciodata bun la fotbal asa ca lipsa cramponilor din copilarie ar putea fi o cauza sau pur si simplu se datoreaza lipsei mele de talent si indemanare. Aici nu mai stiu ce sa zic.

Totusi am avut o copilarie tare frumoasa.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *