Am nevoie de un zugrav

Sa locuiesti la tara nu e intodeauna placut cu toate ca, eu cred ca e mai fain decat la oras. La fel ca la bloc, ai multi vecini si rareori ai bucuria sa te intelegi cu toti. Se gaseste unul caruia sa nu ii convina cate ceva si astfel incat ai cu un vecin mai putin atunci cand ai nevoie de ajutor. Astfel inca de anul trecut am planuit cu ai mei sa ne mutam, in aceeasi localitate, insa undeva unde vecinii sunt mult mai in regula.

Dupa un an in care am strans banut cu banut si am facut o economie drastica astfel incat am reusit sa strangem niste banuti pentru a cumpara o noua casa unde, sper ca anul viitor, ne vom muta.

Totusi este o casa veche asa ca inainte de a ne muta trebuie sa ne ocupam cu repararea sa. Astfel, cand credeam ca am scapat de economie, se pare ca nu e inca gata. Casa necesita foarte multe reparatii ceea ce inseamna alti bani, alta distractie.

Astfel prima oara avem nevoie de un zugrav care sa ne ajute cu zugravirea peretilor precum si cu consolidarea acestora pentru a ne asigura ca aceasta va avea o durata de viata cat mai mare. Dupa aceea trebuie sa ne ocupam de usi si ferestre, care ar cam trebui inlocuite – cel putin usile.

Casa nu este singura care trebuie reparata. Fiind la tara, aceasta dispune si de o curte care  la randul sau necesita atentie. In primul rand avem nevoie de un nou gard si credeti-ma pe cuvant, sa construiesti un gard este destul de expensiv. Apoi, aici ajungem la dorintele mele si doar ale mele, vreau ca in curte sa se regaseasca un foisor in care sa citesc si sa ma relaxez la umbra si aer curat. Acesta va fi construit complet din lemn iar in el se va regasi o banca, o masa si un hamac pentru ca cititul sa fie mai placut.

Apoi, dupa toate cele mentionate mai sus.. ar cam trebui sa terminam cu reparatiile, si sper sa o facem in maxim 3 ani. Dupa toate acestea tot ce ar mai trebui de facut ar fi sa mai cumparam cate ceva prin casa, o masa, un scaun, un pat, un fotoliu șamd.

Totusi sunt foarte fericit ca in sfarsit suntem aproape de a ne schimba acoperisul deoarece acel loc imi plac mult mai mult, curtea fiind mult mai mare dar si locatia sa in sine fiind mult mai placuta, mai la centru.

Ma intreb cat ne va costa zugravul si toate reparatiile si inca mi-e putin frica de costurile pe care le vom avea iar, insa stiu sigur ca tot acest efort chiar merita si dupa ceva timp in care ne-am chinuit ne vom bucura de viata asa cum trebuie, fara vecini morocanosi, fara grija altora ci doar cu armonia familiei, cu o curte mare si frumoasa si cu un foisor care ma va gazdui pe mine de fiecare data cand voi dori sa citesc o carte.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *